Suomen Taitoluisteluliitolla on selkät sosiaalisen median pelisäännöt, jotka löytyvät verkosta. Säännöt ovat selkeät ja ne on listattu helppolukuisesti kahdelle sivulle. 

 

Katsoin pelisääntöjä ja aloin miettiä sen tärkeintä viestiä. Kun kävin säännöt läpi, mieleeni tuli intuitiivisesti yksi sana: käytöstavat. Käytöstavat ja niiden merkitys liittyy jollakin tavalla lähes jokaisen kohtaan pelisäännöissä. Esimerkiksi toisten kunnioittaminen, muiden kommenttien arvostaminen, kiittäminen, anteeksi pyytäminen ja toisten suosimisen välttäminen ovat liitolle tärkeitä asioita. 

 

Tietyllä tapaa pelisäännöt muistuttavat koulun järjestyssääntöjä. Hieman toisenlaisessa asussa ohjelista sopisi oivasti luokkahuoneen taululle. Samat säännöt olisivat hyödyllistä muistaa minkä tahansa työyhteisön toiminnassa. Siellä missä on avoimuutta ja nopeaa tiedonvälitystä, tarvitaan käytöstapoja. Ne ovat valitettavan usein hukassa. 

 

Jokaisen organisaation vastuulla on huolehtia, että asiallinen ja tehokas toiminta sosiaalisessa mediassa toteutuu. Suomen Taitoluisteluliitolla on oma markkinointi- ja viestintäpäällikkö, joka huolehtii viestintään liittyvistä asioista. Vastaavanlainen henkilö on myös monessa muussakin työyhteisössä, ja henkilöitä voi olla useitakin. 

 

Mielestäni liiton sosiaalisen median pelisäännöt sopivat hyvin tuonkaltaisen organisaation toimintaan, tietysti eri pointtien esille nostamisen tärkeys riippuu toki organisaatiostakin. Yleisohjenuorana nuo säännöt ovat mielestäni mainiot, koska nykypäivänä jos koska hyvät tavat olisi syytä nostaa kunniaan, etenkin verkossa.